Известие

Collapse
No announcement yet.

Задържа ми единия заден спирачен апарат.

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Това с пълненето на грес е следващото нещо което мисля да направя,миналата година имах проблем с ръчната,смених си жилата с нови и тази година пак замръзват...

Друго ми е интересно,на скоро разглобявах задните апарати понеже ръчната е доста тегава и недържи много добре,и видях че водачите са различни,горния и долния и неседвижеха плътно в гнездата а съм сигурен че единия не е захабен понеже заводски има някакви оребрения.. след разглобяване,почистване и смазване ръчната пак си е тегава,само средното жило несъм сменял.
    Alfa Romeo 146 2.4JTD '00 230hp
    Alfa Romeo 166 2.4JTD 175hp FL '04 - на части
    Mercedes Benz ML270 CDI FL '03
    Mercedes Benz A170 CDI FL '01
    Yamaha FZ1 Fazer 150hp '08

Comment

Лесно ли се сменят тези жила. Има ли някакви чалми преди или след това за натягане - отпускане?
      Alfa Romeo 146 1.8 16V TwinSpark

Comment

Първоначално публикувано от CHILIEV Покажи съобщение
        Лесно ли се сменят тези жила. Има ли някакви чалми преди или след това за натягане - отпускане?
        "Чалми" няма единственото с което можеш да си помогнеш е да отхлабиш малко гайката на средното жило,а тя се намира като разкопчаеш кожуха на лоста на ръчната

Comment

Хаахаха... чалЪми имах предвид ама глей изял съм една буква
          Мерси
          Alfa Romeo 146 1.8 16V TwinSpark

Comment

Първоначално публикувано от acko88 Покажи съобщение
            Друго ми е интересно,на скоро разглобявах задните апарати понеже ръчната е доста тегава и недържи много добре,и видях че водачите са различни,горния и долния и неседвижеха плътно в гнездата а съм сигурен че единия не е захабен понеже заводски има някакви оребрения.. след разглобяване,почистване и смазване ръчната пак си е тегава,само средното жило несъм сменял.
            И аз като правих обслужване на задните спирачки се шашнах от различния вид на водачите.
            166 JTD '02 ; 155 1.9TD BASE MY.95 ; 146 1.6TS Junior '98 - бракувана, продава се на части ; 155 1.8TS SILVERSTONE '94 -продадена

Comment

Първоначално публикувано от PEPI-2ALFA Покажи съобщение
              И аз като правих обслужване на задните спирачки се шашнах от различния вид на водачите.
              Нали,а при теб имаха ли луфт,при мен го има а както споменах износване несе забелязва

Comment

Няма луфт, не се забелязва износване. След като ги почистих и напълних с грес си се движеха нормално.
                166 JTD '02 ; 155 1.9TD BASE MY.95 ; 146 1.6TS Junior '98 - бракувана, продава се на части ; 155 1.8TS SILVERSTONE '94 -продадена

Comment

Проблема не е дали ще се движат, а дали няма да тракат, понеже звънтят много дразнещо като се разтракат.
                  СЪДБАТА ПОМАГА НА СМЕЛИТЕ
                  сегашната: Алфа Ромео 1.9 JTDm 150 кончета под капака

Comment

Първоначално публикувано от phoenix Покажи съобщение
                    Проблема не е дали ще се движат, а дали няма да тракат, понеже звънтят много дразнещо като се разтракат.
                    Мойте нетракат,ама проблема ми е че е тегава ръчната и недържи,колелата неблокират при рязко дърпане в движение.

Comment

Това с рязкото спиране не знам дали може да се получи. На мен и при 155 преди и сега при 146 си държат, на какъвто и да е наклон, но в движение нямат ряз. Преди време някой беше писал, че само барабанните го могат това, ама ... не знам.

Comment

Първоначално публикувано от PEPI-2ALFA Покажи съобщение
                        Това с рязкото спиране не знам дали може да се получи. На мен и при 155 преди и сега при 146 си държат, на какъвто и да е наклон, но в движение нямат ряз. Преди време някой беше писал, че само барабанните го могат това, ама ... не знам.
                        Може,може ама на мен златистата 146-ца ми имаше уникална ръчна и спираше точно така и както я пипнех задържаше,затова се чудя какво да я правя вече.

Comment

Проблема е главно в регулаторите. Той се проявява обикновено след смяна на накладките. Автоматите не обират луфта и замазваме проблема, като просто натягаме ръчната. При това положение и самата спирачка не е добре. Създава се едно чувство, сякаш има въздух в системата. Въздух няма, но течността вместо да има за опора стените на апаратите, има опора в жилата и механизма на ръчната.
                          Два комплекта апарати смених, преди да си седна на задника и да отворя апаратите. Вътре се оказа всякаква гняс, а вилката с недостатъчен ход.
                          На където и да се въртиш, задника ти пак ще е отзад!
                          Интелектуален кръг БКАР.sigpic Няма тема, която да не превърнем в плюскане и пукница.

Comment

Първоначално публикувано от mordohy Покажи съобщение
                            Проблема е главно в регулаторите. Той се проявява обикновено след смяна на накладките. Автоматите не обират луфта и замазваме проблема, като просто натягаме ръчната. При това положение и самата спирачка не е добре. Създава се едно чувство, сякаш има въздух в системата. Въздух няма, но течността вместо да има за опора стените на апаратите, има опора в жилата и механизма на ръчната.
                            Два комплекта апарати смених, преди да си седна на задника и да отворя апаратите. Вътре се оказа всякаква гняс, а вилката с недостатъчен ход.
                            да, това е ако са барабани отзад.
                            точка

Comment

Първоначално публикувано от kolev Покажи съобщение
                              да, това е ако са барабани отзад.
                              За моята говоря, бе Колев!
                              Какви барабани те гонят!
                              Втори е вече!
                              На където и да се въртиш, задника ти пак ще е отзад!
                              Интелектуален кръг БКАР.sigpic Няма тема, която да не превърнем в плюскане и пукница.

Comment

Първоначално публикувано от CHILIEV Покажи съобщение
                                И още нещо... ако проблема е в маркучето има ли начин да се разбере или чак след смяната се разбира дали е от него ?
                                Ами колега аз имах проблема Ти със предните и наистина е от маркучите,та за да провериш дали наистина е от тях правиш следното,развиваш щуцера за обезвъздушаването и трябва да текне масло,ако ли не Нови маркучи,но факта е че на 145 са по 2 бр.от страна 1 на апарата и 1 на моста,кака 4е прецени,първо този на апарата а после другия ако няма ефект
                                Аlfa Romeo 145 1.4 16V TS Junior EXXXX.....
                                Alfa Romeo 156 SW 1.9 JTD FACELIFT '03 116HP
                                Всички екстри Мултиволан и Калорифер

Comment

Working...
                                X